Blog

Novinky

Rally Albania 2018

35648755_1733477306707753_1617364321510096896_nAko to už býva zvykom GREAT RIDE team nesmie chýbať na žiadnej motoristickej akcii, a tak sme sa rozhodli zažiť nové dobrodružstvo na Albania rally 2018!

Stroje sú pripravené, roadbooky vyznačené, Gopro zapnutá. Jazdci prechádzajú cez štartovaciu rampu, spúšťa sa časomiera a od teraz všetko závisí len a len od nich samotných, ako sa popasujú s albánskym terénom.

Prvý deň, rally odštartoval prológom dlhým 139km z hlavného mesta Albánska – Tirane do mesta Peshkopi. V okolitých horách tohto mesta pripravili organizátori aj druhý deň veľmi zaujímavú trať.  Pre pretekárov boli pripravené aj dve špeciálky, v ktorých sa usilovali byť čo najrýchlejší a od ktorých závisel ich štart na ďalší deň. Tretí deň čakal jazdcov náročný a hlavne dlhý 421 kilometrový presun do Permetu. Avšak bez doprovodu svojich mechanikov. Keďže to bola maratónska etapa museli si sami pripraviť svoje stroje na ďalší náročný , ale za to krásny presun k moru do mesta Ksamil.

Skoré ranné štarty, veľké množstvo kilometrov a náročný terén si už vyžiadali malé či veľké ujmy na zdravý ale aj technike. No aj napriek tomu sa jazdci nevzdávali a bojovali so všetkých síl. Bivouac pri mori bol pre nich ako vykúpením. Zaplávali si v teplom Iónskom mori, ponaťahovali stuhnuté telo a nabrali energiu do poslednej 410kilometrovej etapy z Ksamilu naspäť do Tirane. V tomto úseku mali jazdci prejsť 3 časovkami, ale ako sa hovorí „človek mieni no albánske počasie mení“ organizátori museli pre záplavy zrušiť tretiu časovku čomu sa jazdci po toľkých dňoch v terénne aj potešili.

Posledný deň čakal jazdcov už len krátky epilóg v okolí mesta Tirane a nakoniec to najlepšie – vyhodnotenie. Z pomedzi cca 100 motorkárov sa na víťazný stupienok  postavili aj Slováci Ján Zaťko a Martin Benko. V štvorkolkách sa rozhodne nenechal zahanbiť Martin Šidlovský, na svojom can-am renegade  a obsadil skvelé 1.miesto.

Albania rally je rozhodne jedna z najnáročnejších, ale zároveň najkrajších rally v Európe. Rozhodne stojí za to zúčastniť sa jej!!!

Foto zdroj:http://actiongraphers.com/

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>